Ասիական խոհանոցի գաղտնիքները

Հիմնականում, երբ մարդիկ ուտում են սուշի առաջին անգամ՝ չեն հավանում այն, եթե դուք առաջին անգամ եք սուշի փորձելու, ապա այս հոդվածը ձեզ համար է։Սուշին պարզապես խոհարարական հաճույք չէ. դա արվեստի մի տեսակ է, որը դարեր շարունակ գերել է մարդկանց:
Սուշին Ճապոնիան խորհրդանշող ազգային ուտեստ է, որը սիրվել է աշխարհի շատ երկրներում: Իր յուրահատուկ համից զատ, այն ունի նաև հարուստ պատմություն։ Այս հոդվածում առանձնացրել ենք 8 հետաքրքիր փաստ սուշիի մասին։
Չինական խոհանոցը նույնքան բազմազան է, որքան երկիրը՝ պարծենալով հարուստ խոհարարական ժառանգությամբ, որը տևում է հազարավոր տարիներ: Սիչուանի խոհանոցի կծու և անզգայացնող համերից մինչև կանտոնական խոհանոցի նուրբ և նուրբ ճաշատեսակներ, չինական գաստրոնոմիան խնջույք է զգայարանների համար:
Թայլանդական խոհանոցը զգայական պայթյուն է, որը հայտնի է իր համարձակ, կծու և անուշաբույր համերով, որոնք հրապուրում են համի բշտիկներին: Համեղ լայմից և կիտրոնախոտից մինչև կրակոտ չիլի և բուրավետ խոտաբույսեր, թայլանդական ուտեստները թարմ բաղադրիչների և համային ներդաշնակ համադրությունների տոն են:
Ասիական խոհանոցը համերի, գույների և բույրերի գանձարան է, որը գերել է սննդի սիրահարներին ամբողջ աշխարհում: Թայլանդական խոհանոցի կրակոտ համեմունքներից մինչև ճապոնական սուշիի համերի նուրբ հավասարակշռությունը, ասիական յուրաքանչյուր երկիր առաջարկում է յուրահատուկ խոհարարական փորձ, իրենց ավանդույթներով և մշակույթով: